Scule Straus

0item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Cos

Product was successfully added to your shopping cart.


Aparat de taiere cu plasma ProWELD CUT-40L

Aparat de taiere cu plasma ProWELD CUT-40L

Aparat de taiere cu plasma ProWELD CUT-40L

Fii primul care evalueaza acest produs.

Producator: ProWELD

Model: 4550006040

Cod: 4550006040

Vizualizare de ansamblu rapida

Aparat de taiere cu plasma ProWELD CUT-40L

Disponibilitate: In stoc

Special Price 1.290,00Lei

Pret normal: 1.483,00

Special Price 1.290,00Lei

Pret normal: 1.483,00

Detalii

Aparat de taiere cu plasma ProWELD CUT-40L

Tehnologie
Aparatul de debitare cu jet de plasma Proweld CUT-40L este fabricat avand la baza tehnologia MOS-FET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor),  tehnologie consacrata in domeniu. Aceasta permite reducerea dimensiunilor de gabarit si greutatea aparatului oferind totodata un control precis al curentului de taiere prin intermediul microprocesoarelor electronice. Astfel, aparatele de debitat cu plasma Proweld sunt compacte si eficiente energetic.

Taietoarele cu jet de plasma profesionale Proweld permit incarcari la capacitate maxima de pana la 60% din timp. Cu alte cuvinte pot sa functioneze avand curentul de taiere reglat la maximum pana la 6 minute dupa care necesita o pauza de numai 4 minute pentru racire.

Domeniu de utilizare
Aparatul de taiere cu jet de plasma Proweld CUT-40L este recomandat pentru aplicatii industriale, ateliere de productie si reparatii, lucrari de intretinere si montaj.

Constructie
Aparatul are carcasa robusta, din metal si material plastic rezistenta la conditii dure de lucru. Componentele electronice de mare putere sunt racite eficient prin intermediul radiatoarelor din aluminiu incorporate in aparat, la care se adauga electro-ventilatoare cu debit mare de aer. Temperatura interna a aparatului este monitorizata in permanenta, iar in cazul in care depaseste limita maxima admisa, functionarea aparatului este suspendata pana cand temperatura interna coboara la valori normale de functionare. Acest ansamblu de racire si protectie termica extinde durata de viata a aparatului.

Panoul aparatului este foarte usor de folosit find echipat cu potentiometru pentru preselectarea curentului de taiere, fara trepte. Valorile curentului de taiere sunt afisate pe display-ul cu LED-uri. Contine de asemenea un buton de pornire si doua becuri de semnalizare a punerii sub tensiune si supraincalzirii.

Set de livrare standard:

Kit pentru taiere cu jet de plasma, compus din:

  • Pistolet CUT
  • Cablu cu cleste de masa si conector TEB 10-25.
  • Electrod Cut, model YLP-408, cod de comanda: 4550001408 (*)
  • Duza Electrod, model YLP-408, cod de comanda: 4550002408 (*)
  • Distantier ceramic, model YLP-408, cod de comanda: 4550003408 (*)
  • Duza ceramica, model YLP-408, cod de comanda: 4550004408 (*)
  • Regulator aer, cod de comanda: 4550000301
  • Ambalaj din carton.

*) elementele marcate cu (*) sunt consumabile si se livreaza cate 2 bucati impreuna cu aparatul.

Elementele consumabile ce echipeaza torta de taiere sufera o uzura accentuata in procesul de debitare. Aceasta uzura este normala, iar viteza cu care se produce depinde de factori multiplii. Va recomandam sa va aprovizionati cu consumabile inaintea inceperii unor lucrari de amploare.


Recomandari:

Capacitatea maxima de taiere a unui aparat de debitat cu jet de plasma reprezinta cea mai mare grosime a materialului pentru care aparatul poate efectua penetrarea acestuia. Capacitatea maxima poate fi atinsa doar pentru anumite materiale si numai in conditii optime de lucru.

Pentru a obtine o taietura curata, si o viteza de taiere optima este recomandat ca grosimea materialului sa nu depasasca 50-60% din capacitatea maxima de taiere a aparatului pentru oteluri sau 25-30% pentru aluminiu.


Pentru a optine rezultate optime este necesar ca distanta dintre materialul de debitat si sol (sau alte obstacole) sa fie de minim 60 cm. In acest fel este asigurata o cale libera pentru ca jetul de plasma sa "sufle" metalul topit. Absenta acestui spatiu liber poate afecta serios calitatea debitarii.

Atentionare:

Pentru a putea functiona, aparatul necesita alimentare cu aer comprimat. Debitul de aer comprimat necesar si presiunea acestuia sunt mentionate in sectiunea caracteristici tehnice.


Avertisment

Utilizarea acestui produs necesita o calificare de specialitate. Nu permiteti persoanelor neinstruite sa utilizeze acest aparat. Cititi cu atentie manualul de instructiuni inainte de utilizare.

 

 

 

 

Tehnologie Invertor
Regim de functionare 60%
Putere absorbita 6.6 kVA
Debit aer 100 l/min
Presiune aer 4-5 bar
Functii Taiere
Afisaj electronic Nu
Curent de taiere 20-40 A
Tensiune de alimentare Monofazat (230V)
Clasa de izolatie H
Dimensiuni 370X150X300 mm
Greutate 9 kg

 

Garantie: 24 luni persoane fizice.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Produse similare

Aparat de sudura ProWELD MMA-105PI

Special Price 449,00Lei

Pret normal: 516,73

Aparat de sudura ProWELD MMA-180PI

Special Price 694,00Lei

Pret normal: 797,00