Motopompa de apa: Mod de intrebuintare

Pentru cei mai multi dintre noi furnizarea apei curente nu mai este o problema de multa vreme, de cand cu aparitia si dezvoltarea regiilor locale de apa insa pentru anumiti consumatori casnici sau industriali lipsa apei poate reprezenta un mare neajuns si ei sunt de fiecare data nevoiti sa apeleze la solutii ingenioase pentru a-si putea oferit tot confortul necesar ori pentru a-si desfasura activitatea profesionala in conditii optime.

Motopompele centrifugale pentru ape curate sau murdare pot fi raspunsul potrivit la problemele legate de lipsa serviciilor profesioniste pentru furnizarea apei menajere sau a celei industriale, ele putand acoperi o gama variata de aplicatii, fie acelea destinate utilizarilor casnici ori, mai ales, celor economici care lucreaza in agricultura, constructii sau industrie. Printr-un sistem complet de racorduri si accesorii destinate filtrarii apei se pot obtine niste avantaje maxime din exploatarea judicioasa a unei astfel de motopompe pentru apa.

In functie de necesitatile utilizatorului, motopompa poate veni echipata cu o serie de dotari profesionale care sa asigure un debit mai mic sau mai mare si o durata de functionare in acord cu bugetul si planurile de investitii ale beneficiarilor. Dupa tipul de motor si sursa de energie pentru acesta motopompele de apa pot fi electrice sau pe baza de combustibil lichid, respectiv motopompe de adancime sau motopompe de suprafata.

Pentru multi clienti cu experienta motopompele electrice au reprezentat achizitia optima in trecut insa, in prezent, din cauza caderilor dese a retelelor de tensiune, a secetelor prelungite precum si a problemelor majore in exploatare pe care le ridica impuritatile din apa motopompele de suprafata (cu combustibil lichid) sunt fara discutie alegerea cea mai inspirata pe care o poate face orice client bine informat. Motopompele centrifugale autoamorsante cu combustibil lichid pot fi folosite atat pentru apele curate cat si cele murdare si pot avea debite cuprinse intre 130 si 1500 litri/minut, cu diametre diferite de refulare de 1″, 2″, 3″ si 4″.

De obicei motopompele de 1″ (25,4 mm) sunt destinate exclusiv apelor curate si pot fi folosite atat de catre utilizatorii casnici cat si de catre cei industriali pe cand cele de 2″, 3″ si 4″ vin echipate cu dotari suplimentare care sa permita si exploatarea apelor murdare sau foarte murdare si, bineinteles, debite mai mari. Acestea din urma vor fi cautate in special de catre agentii economici care desfasoara activitati specifice in agricultura, constructii sau industrie. Motopompele de calitate superioara vor avea intotdeauna certificari internationale ca garantie a profesionalismului celor care le produc si unele pot fi disponibile alternativ cu motorizari pe benzina sau diesel.

Avantajele pe care le reprezinta motopompele de suprafata, pe baza de combustibil lichid, sunt date de usurinta in manipularea lor, ele fiind deosebit de mobile, de sistemul comod de acces in vederea curatirii precum si de siguranta in exploatare, foarte rar putand sa apara si accidente pe durata utilizarii acestor dispozitive. Consumul de combustibil nu este deloc ridicat, iar greutatea unei astfel de motopompe permite amplasarea sa in cele mai diverse pozitii fara a fi nevoie de personal super-calificat sau de mai multe persoane care sa participe la aceasta operatiune. Ceea ce trebuie totusi de fiecare data respectat cu strictete sunt instructiunile de utilizare ale producatorului precum si regulile specifice de siguranta a muncii.

Cei interesati, deopotriva utilizatori casnici sau industriali, pot beneficia de serviciile profesionale ale unei motopompe de apa curata consultand datele tehnice ale produsului oferit de catre compania Benza, Motopompa apa curata Benza MP 25 R, care vine cu urmatoarele dotari standard:

- cadru metalic;
- amortizoare antivibratii;
- senzor lipsa ulei;
- sistem comod de acces in vederea curatirii – grupului de pompare;
- set complet de accesorii (sita, racord, coliere).

Motopompa pentru apa curata Benza MP 25 R functioneaza pe baza de benzina si ofera un debit refulat de 130 Litri/min. Foarte important de stiut, in special pentru utilizatorii casnici, este faptul ca inaltimea maxima de pompare poate atinge 35m, iar adancimea de absorbtie maxima ajunge pana la 8 m. Motopompa pentru apa curata Benza MP 25 R este echipata cu un motor model Robin Subaru EH 025 (1cilindru, 4 timpi), are un diametru de refulare de 1″ (25,4 mm) si permite un diametru maxim pentru impuritati (granulometria) de 8 mm. Puterea totala este de 1.1 CP si turatia nominala de 3000 rpm. Sistemul de pornire pentru aceasta motopompa este manual, putandu-se astfel face economii insemnate de combustibil, consumul min.-max. variaza intre 0.3 ” 0.5 litri/h, iar greutatea motopompei este de doar 5.8 Kg.

Nu ezitati deci sa va convingeti la fata locului de serviciile si dotarile de exceptie ale intregii gamei de motopompe de apa oferite de catre compania Benza si sa achizitionati in deplina cunostinta de cauza acel model care se preteaza cel mai bine necesitatilor si bugetului dumneavoastra.

Lasa un comentariu
*
*
Comentariu:*