Cum alegi cea mai buna hota pentru bucataria ta

In zilele noastre hota de bucatarie nu mai este vazuta ca un lux sau un simplu moft ci s-a impus, gratie uzului sau pe scara larga, ca unul dintre produsele de stricta necesitate pentru buna desfasurare a activitatilor din bucatarie. Aerul este astfel bine filtrat, fiind eliminat fumul, mirosurile neplacute si foarte nocivul monoxid de carbon. Bucataria se va prezenta intotdeauna mult mai bine daca se apeleaza si la serviciile utile ale unei hote performante. Exista modele mai scumpe, cu optiuni complete, automatizate integral sau partial, si modele mai ieftine, cu un design functional si mai putine optiuni de utilizare.

In functie de bugetul pentru cheltuieli casnice si preferintele noastre personale ne putem procura hota de bucatarie cea mai potrivita necesitatilor noastre. Trebuie insa sa tinem seama de cativa factori de natura tehnica inainte de a lua orice decizie in aceasta privinta. Primul si cel mai important este sa hotaram de la bun inceput daca ne dorim in bucatarie o hota de evacuare sau una de recirculare a aerului, respectiv daca avem intentia de a plasa hota intr-o pozitie apropiata de peretele care da la exterior sau daca dorim, dimpotriva, sa o amplasam intr-o pozitie mai centrala a bucatariei.

Hotele de evacuare a aerului au un design mai simplu, sunt oferite de obicei la preturi mai mici si necesita spargerea peretului exterior si instalarea unui tub de eliminare a aerului direct in perete. Pe timpul functionarii lor aerul poluat din bucatarie este aspirat de catre motorul hotei si impins apoi afara prin tubul de evacuare. De preferat pentru aceste hote standard este sa fie plasate cat mai aproape de peretele exterior pentru a facilita o mai buna evacuare a aerului si o instalare eficienta si estetica a tubului de evacuare. Hotele de evacuare a aerului vor fi mai mereu de preferat pentru proprietarii de bucatarii de apartament care isi amplaseaza aragazul mai aproape de fereastra, hota putand si ea sa fie amplasata cu usurinta deasupra aragazului, in imediata vecinatate a peretului exterior.

Hotele de recirculare a aerului functioneaza dupa un principiu diferit, in acest caz aerul fiind aspirat cu ajutorul unui motor puternic, apoi trecut printr-un sistem inteligent de filtre si reintrodus in bucatarie mult mai curat si lipsit de mirosuri decat inainte de a fi fost recirculat. Acest model de hote de bucatarie este adecvat pentru folosire de catre proprietarii de case tip vila, in pensiunile pentru oaspeti, hoteluri, moteluri sau in cladirile pentru birouri prevazute si cu bucatarii maricele, destinate angajatilor. Instalarea unei hote de recirculare a aerului este mai simpla, ele pot fi amplasate in orice zona a bucatariei si nu va mai fi nevoie sa spargem vreun perete pentru a asigura buna lor functionare. E drept ca in cazul lor procesul de gatit va trebui sa implice obligatoriu si producerea de mai putin fum, grasimi arse, mirosuri grele sau aburi. Hotele de recirculare a aerului au un design mai elegant si dau foarte bine intr-o bucatarie luxoasa.

Ambele modele de hote de bucatarie pot sau nu sa fie prevazute cu o gama larga de optiuni de utilizare precum cos cu design modern, temporizator pornire/inchidere automata, mai multe trepte de viteza a motorului, iluminare standard sau cu halogen, motor foarte puternic si silentios si altele. In functie de bugetul pe care il avem la dispozitie si preferintele noastre putem opta in ambele situatii pentru un model mai performant sau sa ne limitam la unul solid si functional. Spre exemplu, daca va intereseaza un model standard de hota de evacuare, bine proiectat si la un pret foarte convenabil puteti lua in considerare achizitionarea modelului Pyramis R6 Standard Alb, oferit de compania Pyramis, care l-a proiectat la o latime de 60cm, cu 3 viteze, putere motor 110 Watt, iluminare 2×40 Watt, nivel de zgomot 53 Decibeli, buton tip potentiometru si o buna capacitate de absorbtie a aerului de pana la 250m3/h. Instalarea este simpla, iar functionarea sa ireprosabila.

In ce priveste oferta pentru hotele de recirculare a aerului tot compania Pyramis va ofera modelul de hota de lux Pyramis R19 Rialto, cu design deosebit si niste caracteristici tehnice de invidiat. Latimea hotei este de 90cm, ea fiind prevazuta cu un puternic motor TURBO de 230 Watt. Indiscutabil, la o asa putere a motorului capacitatea de absorbtie a aerului este foarte buna, de aproximativ 800m3/h. Hota Pyramis R19 Rialto este prevazuta cu 4 viteze si un nivel de zgomot de doar 48 Decibeli. Iluminarea se face cu halogen prin doua surse, fiecare cu o putere de 20W. Pentru ambele modele de hota se ofera garantie standard, iar filtrele de carbon sunt oferite ca accesorii la toate modelele pentru reciclarea sau retinerea rapida a mirosurilor.

Lasa un comentariu
*
*
Comentariu:*